Environments

Aekyung Tower

For the Aekyung Tower, which contains hotel, office and commercial spaces situated atop a subway station, the designers developed an integrated design concept focused on the concept of weaving.

Designed by: INNOCEAN Worldwide, CA PLAN, HLD and Exhibit Korea

Contact: Email

The Shattered Holiness

The eight-screen movie theater was designed by means of continuous shatterization of the existing pieces to create a multitude of spaces.

Designed by: Botta Lai, C.R.LIN, Gary Gao and Candy Yin of Scale Art Design Co., Ltd. for Tahoe Group

Contact: Email I Website

Visionary City for UIA (International Union of Architects) 2017 Seoul

Visionary City for UIA served as a pavilion for SAMOO Architects & Engineers during the International Union of Architects’ forum held in Seoul in 2017. The pavilion narrated the 40-year history of SAMOO Architects & Engineers in an Inception-like city-scale model mounted on an unfolding wall. With the development of display technology, many recent architecture exhibitions and pavilions have adopted digital methods to present their works. SAMOO Architects & Engineers aimed to delivered a more perceptive and user-interactive experience. Visionary City is composed of actual projects designed and built by the firm worldwide carefully collaged together on an imaginary nonlinear city. Within its enclosing form, audiences were able to walk around and interact with the city in person. The pavilion was designed to represent an infinite, ever-growing city, provoking new synergies between buildings and cities, expanding its vision beyond past and present into the future.

Designed by: SAMOO Architects & Engineers

Contact: Email

Vision Park

Vision Park is a support area in the entrance of an ophthalmic hospital intended for people with visual impairments. A series of steps divide the space and house areas where various activities can be safely enjoyed. Each area has information related to multiple fields such as medical care, welfare, education and hobbies. In addition, Vision Park offers a variety of ways to spend time, from benches and a kitchen to a bouldering wall, each a trigger to regain what was lost in daily life due to visual impairment.

Designed by: Kentaro Yamazaki of YAMAZAKI KENTARO DESIGN WORKSHOP Co.,Ltd., Taiji Fujimori of TAIJI FUJIMORI ATELIER inc., Yoshitaka Haba of BACH, Sakie Uragami of IDE SOUND INSTITUTE & Shiho Shibaie of NIHON SEKKEI

Contact: Email | Website

PRO/RATA Art Viewing Room

The PRO/RATA ART Viewing Room functions as both storage and an exhibition hall for high-priced artwork. It was designed for a financial company that adopted a method of simultaneously storing and displaying art, rather than tucking it away in a vault. The display technology includes security devices and the equipment to maintain constant temperature and humidity levels to keep the pieces safe and secure while protecting their longevity. The space was also designed to allow owners of the artwork to visit and appreciate their art and socialize with one another.

Designed by: Eunwhan Cho, Jongmin Kim, Taeryeong Yang, Minwoo Kim & Jeeyoon Lee of Mootaa

Contact: Email | Website

National Veterans Memorial and Museum

The National Veterans Memorial and Museum honors veterans past and present who have served throughout America’s history. The museum places veterans’ stories at the forefront and pays tribute to the sacrifices and contributions of both veterans and their families. Located on the Scioto Peninsula, it is a key part of the revival of downtown Columbus, OH.

Designed by: Ralph Appelbaum Associates

Contact: Email | Website

INTERSCOPE: Spaceship to the New earth

INTERSCOPE: Spaceship to the New Earth is a remodeling project for the permanent exhibition at the Jeongok Prehistory Museum. The museum was built to commemorate the discovery of the first Acheulian hand axe in East Asia. The building was designed to resemble a spaceship consisting of an irregular streamlined form that bears a similarity to an ancient life form. The design concept involves a spaceship returning to the Earth thousands of years after the planet recovered from severe environmental pollution. 

Designed by: Sungyun Lee, curated by Sungjun Lee, Jeongok Prehistory Museum. Architecture designed by Charles Jeon & Sanghwan Han

Contact: Email | Website

McDonald's Pavilion at PyeongChang 2018 Winter Olympic Games

The McDonald’s Pavilion served as a restaurant and corporate brand promotion space during the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games. The unique hamburger-shaped pavilion had design elements of a burger, fries, and a drink, projecting the message of “a meal with the world.” Approximately 200,000 customers visited the pavilion during the games.

Designed by: Archiahn and Komes Design

Contact: gsd98sha@naver.comwww.archiahn.com

SEAt

SEAt is a public bench system that was designed for Jebudo, an islet off the western coast of Hwaseong, South Korea. SEAts were installed on a 2.3-killometer-long boardwalk along the Jebudo coast. Like many dying islands and remote areas in Korea, Jebudo had been struggling with depopulation, an unstable economy and a decline in tourism. This project was designed to transform the way visitors experience the seascape. SEAt discretely accommodates the different needs of visitors while not consuming the surrounding nature. Visitors can relax, engage and socialize with its seven typologies: standing, sunbed, swing, bar, amphitheater, nest and terrace. Collaborating with the glass walls as a part of the design, visitors can explore Jebudo’s landscape effortlessly, producing an almost seating-on-the-sea sensation. Designed as landscape sculptures for seating, viewing, playing and resting, SEAt entices visitors to pause and embrace the vast drama of the seascape.

Designed by: Soonyup Kwon, Rahui Kwon and Jongvin Lee of SOAP and Dongsun Chang of the SODA Museum for Hawseong City (South Korea)

Contact: museum.soda@gmail.com

Transmission-Field Tandem

This project, the Museum of International Brewmasters Art, located in the center of Beijing, occupies an old Russian-style industrial building. The museum is intended to energize and promote Chinese wine culture. The creation of wine is the fruit of the wisdom of our ancestors and the combination of soil, water, fire, grain and other elements with the time required to brew an exciting wine. The design of the building was inspired by the natural wine-making process, matching the spatial patterns formed by soil, water, fire, and grain to produce functional spaces with different spiritual meanings. The large metal grille wall added to the front of the building embodies the spirit of an old winery reshaped by contemporary design techniques. Sunlight penetrates the grille to illuminate the aged factory building in rear to create more interactive spaces between wine and people.

Designed by: Alfie Shao of CHU-studio for MIBA

Contact: chustudio.compet@gmail.com, www.chu-s.com

Pages